Naschoolse activiteiten

Regelmatig vieren we met de kinderen feest. Elke leerling die jarig is, krijgt op school feestelijke aandacht, de meeste kinderen trakteren in de klas en mogen de klassen rond. Ook de verjaardag van de groepsleerkracht wordt in elke klas gevierd.

De gehele school doet mee aan de Sinterklaasviering, met als jaarlijkse hoogtepunt het bezoek van Sint en Piet. De groepen 1 t/m 5 krijgen een cadeautje. Vanaf groep 6 vieren de kinderen het feest met surprises, die ze voor elkaar maken (nadat er lootjes zijn getrokken). We vragen jaarlijks een eigen bijdrage voor het sinterklaasfeest van 5 euro per kind. De activiteitencommissie vult het bedrag aan tot 8 euro.

Tijdens de kerstperiode staat in alle klassen een kunstkerstboom (i.v.m. allergieƫn) en kleden ouders, team en leerlingen de hele school sfeervol aan. Het kerstfeest vieren wij in de klas. Er wordt een verhaal verteld met aansluitend een kerstbuffet mede mogelijk gemaakt door ouders.
Jaarlijks vieren wij Pasen met een paasontbijt. Ook besteden we aandacht aan andere speciale dagen, zoals Moeder- en Vaderdag, Bevrijdingsdag, Koningsspelen, Prinsjesdag, Dierendag en de Kinderboekenweek.

We gaan ieder jaar op schoolreis. Het karakter is vooral ontspannend, als bestemming kiezen we onder meer uit Bellewaerde, Plopsaland, Bobbejaanland of Walibi. De groepen 1, 2 en 3 gaan meestal iets dichter bij huis op schoolreis, ze bezoeken dan meestal een speeltuin zoals hetĀ Krekeltje, Pierewiet of een attractie op Walcheren. Groep 8 heeft jaarlijks een driedaags kamp naar Brugge.
Op gezette tijden zijn er voor alle groepen excursies naar bijvoorbeeld natuurreservaten, musea, bedrijven, kinderboerderij en de bibliotheek.
De Berenburcht neemt in schoolverband deel aan de avondvierdaagse, de schoolzwemkampioenschappen en het schoolvoetbal.