Groep 1 en 2

Groep 1 en 2: Juf Evelien en juf Angela

Welkom op de klassenpagina van groep 1 en 2!

Vrijdag 3 december 2021: 

Eindelijk was het zover: Sint en Piet kwamen op bezoek bij ons op school. Ook de kinderen van groep 1 en 2 mochten een bezoekje brengen aan de Sint. Wat was dat spannend!

Woensdag 1 december 2021:

Vanmorgen hebben we gekeken naar de online live sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen. Het was een optreden van ruim een half uur vol met liedjes over Sint en Piet. De kinderen dansten, zongen, klapten en stampten vrolijk mee. Wat een gezelligheid!

Voor de kinderen die er geen genoeg van kunnen krijgen: de voorstelling is terug te kijken op: https://tijldamen.com/try-out-on…sinterklaasshow

Woensdag 24 november 2021: 

Pepernoten bakken en Pietengym in de speelzaal. Wat een pret!

Woensdag 2 november 2021:

Ons uitstapje naar het Bos van Erasmus was meer dan geslaagd! Met momenten een beetje nat, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg. De kinderen genoten van de zoektocht naar paddenstoelen. Wat hebben ze er veel gevonden, in allerlei soorten en maten.

Vrijdag 15 oktober 2021:

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we een bezoekje gebracht aan de bibliotheek. Op het pasje van de school heeft ieder kind een boek geleend. Deze boeken hebben een mooi plekje gekregen in de bibliotheekhoek op school. Tijdens het planbord spelen, ontdekken en leren de kinderen in deze hoek. Boeken lenen, boeken inleveren, boeken verlengen, boeken sorteren en natuurlijk ook lezen, lezen en nog eens lezen!

Dinsdag 12 oktober 2021:

De komende twee weken werken we rondom (prenten)boeken over de hulpdiensten: ambulance, brandweer en politie. Vanmorgen stonden de hulpdiensten klaar voor de peuters en kleuters van Oostburg. Ook onze kinderen mochten een kijkje nemen op het plein. Wat een belevenis!

Dinsdag 28 september 2021:

Vandaag was het sportdag voor alle kinderen van de Berenburcht. Wat was het een leuke dag! ’s Morgens sport op de atletiekbaan en ’s middags spel op school. Fijn dat er zoveel (groot)ouders waren om ons aan te moedigen bij de sponsorloop en ook om te helpen. Samen maken we plezier!

Woensdag 15 september 2021: 

Afgelopen maandag zijn we gestart met ons nieuwe thema. We werken de komende zes weken rondom het thema Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil”.

De eerste drie weken verdiepen we ons in een bijzonder beroep, namelijk astronaut. Tijdens het planbord worden prachtige raketten gemaakt met verf, papier en constructiemateriaal. We tellen sterren en stempelen woordjes na van de ruimte. We hebben gelezen in het prentenboek van Andre het astronautje en een ruimtespeurtocht gedaan. Een fijne start van een leuk thema!

Maandag 6 september 2021:

Weer naar school! We zijn weer begonnen!

Wat was het fijn om de kinderen weer te zien na zes weken zomervakantie. We hebben ook een aantal nieuwe kinderen mogen verwelkomen in groep 1 en 2. Welkom allemaal. We gaan er samen een mooi schooljaar van maken!